Veelgestelde vragen

1) Eigen catering toegestaan?

 

Aan boord is eigen catering toegestaan. Alcoholgebruik graag met mate, en in overleg met de schipper. Graag geen glaswerk mee aan boord. Liefst alles mee in blikvorm. Als glas nml. breekt op het dek dan komen de glasscherven in de lijnen die over het dek lopen. En dat komt vervolgens in je handen..

Bij de restaurants waar wij de ontvangst, de lunch of de BBQ organiseren zijn eigen consumpties ook niet toegestaan.

 

2) Ik heb zeeziekte, kan ik dan wel mee?

 

Ja wij varen op de Friese binnenwateren en daar is geen deining. Zeeziek wordt je hier niet van. Wellicht vindt je het zeilen cq. schuin gaan eng. Dan houdt de de schipper daar rekening mee. Het schip hoeft niet perse schuin te varen of we verleggen de koers.

 

3) Ben ik aan boord goed verzekerd? 

 

Als gast ben je zogauw je aan boord stapt verzekerd voor persoonlijk letsel. Stel je telefoon valt overboord of je kleding wordt vies; dat is niet verzekerd. Andere externe activiteiten zijn afhankelijk van deze partij wel of niet door hen verzekerd.

 

4) Hoe zit het met de veiligheid aan boord?

 

Wij varen met goede schepen die jaarlijks worden onderhouden en we varen met kundige bemanning. Aan boord zijn zwemvesten aanwezig en van te voren geeft de schipper een uitleg en veiligheidspraatje. Skutsjes zijn geen rondvaartboten maar wedstrijdschepen.

 

5) Wat doen we als het slecht weer is?

 

Ja een bui komen we in Nederland nog wel eens tegen, maar ze waaien ook snel weer voorbij. We kunnen aan boord onderdeks zitten en schuilen en wij hebben op onze eigen skutsjes zeilkleding. Ook kunnen we de koers verleggen en bijv. later of juist eerder vertrekken.